Vyhledávání

Stovky napadených účtů denně ⚠️ Chraňte sebe a svá data, než bude pozdě! | mbk.cz

Lama
čvn 18, 2024

Zažil/a jste vy nebo někdo z vašeho okolí hacknutý profil na Facebooku? Můžeme se zeptat jakéhokoliv dospělého člověka v České republice a každý nám to potvrdí. V tomhle případě jde „pouze“ o soukromé účty, nicméně ztráta vzpomínek, online rodinného alba, profilu plného kontaktů, nebo i citlivých dat, šokuje každého. Bohužel není cesty zpět.

Kybernetická bezpečnost: ochrana, která se nevyplácí podcenit

⚠️ Co když už se ale jedná o bankovní účet a nebezpečí útoku hackerů na vaše finance - celoživotní úspory?

⚠️ Jak byste reagovali na napadené firemní profily, citlivá data či zásadní informace o společnosti zpracovávaná někdy i desítky let?

Kybernetická bezpečnost je tématem číslo jedna v dnešním digitálním světě. S rostoucím počtem kybernetických útoků a jejich zvyšujícími se dopady je nezbytné, aby si firmy i jednotlivci uvědomili obrovská rizika a přijali potřebná opatření k ochraně svých dat a majetku.

mezerník v textu_web články.png kyber útoky do poloviny 2023.png mezerník v textu_web články.png

Co už všichni víme je, že hackeři si nevybírají - korporáty, národní společnosti, malé rodinné firmy, individuální jedinci s dosahy na sociálních sítích a "obyčejní lidé" jako my. Je to všude kolem nás, všichni o tom ví, všichni to vnímají.

"To by byla velká náhoda, kdyby se zajímali zrovna o mě." 👎

"Je to hovadina, ale kdyby došlo na mě, tak to budu řešit, až to nastane." 👎

"Uvědomuju si číhající nebezpečí a rizika, ale vlastně nevím, jestli mám všechna svá data dostatečně zabezpečena."

"Na sítích mám zdokumentovaný celý svůj život, v bance celoživotní úspory. Co s tím, kde začít? Jak to vše ochránit?"

mezerník v textu_web články.png

Pokud jste se zhlédli alespoň v jedné ze situací, jste tady správně. Naše školení Kybernetická bezpečnost pro jedince i firmy - hrozby a zabezpečení je tou pravou volbou jako první krok k úspěšnému a fungujícímu zabezpečení vašich dat a majetku.

V případě, že chcete konzultovat i problematiku zabezpečení firem, citlivých dat a ochranu majetku, máme pro vás v nabídce komplexní řešení v podobě kurzu Kybernetická bezpečnost a nový zákon vycházející ze směrnice NIS2. O evropské směrnici NIS2 a novém kybernetickém zákoně jsme se bavili již v předchozím článku. Zákon přichází v platnost letos v říjnu a přináší s sebou zásadní požadavky na kyberbezpečnost a s tím související povinnosti a postupy, které se musí implementovat uvnitř každé určené společnosti. Za nedodržení podmínek zákona hrozí v budoucnu obrovské sankce. V případě ještě větší smůly a zásahu hackerů na vaše mezery v zabezpečení, se náklady mohou několikanásobně zvýšit.

mezerník v textu_web články.png

S nástupem umělé inteligence a všech jejích dnešních možností musíme být extra opatrní. Nástroje AI nám dokáží obrovsky pomoct a ulehčit práci, což názorně ukazujeme při našem školení či navazujícím workshopu. Kdo ale neumí s umělou inteligencí pracovat a netuší, co vše jde v dnešní době "nafejkovat", může mít v budoucnu obrovské problémy se zorientovat a rozpoznat realitu vs. fikci.

Experti MBK Consulting vás jak oblastí AI, tak prostorem kybernetiky, provedou prakticky a efektivně. Jejich názorné ukázky a zkušenosti z praxe vás:

  • naučí využívat umělou inteligenci pro ty správné účely a s těmi správnými nástroji dle vašich potřeb,
  • přinutí zamyslet se nad stavem úrovně vašeho zabezpečení,
  • naučí pracovat a fungovat v online světě bezpečně a s rozmyslem.

Pokud vás zajímá tato tématika a jediné, co vám stojí v cestě jsou finance, využijte naší jedinečné nabídky spolupráce s Úřadem práce a proplacení 82 % veškerých nákladů na balíček AI+kybernetiky. Více informací zde.

V příštím díle naší série o kybernetice se zaměříme na firmy a ukázky reálných kybernetických útoků na české firmy a jejich nedozírné následky (nejen finanční). Sledujte nás na sociálních sítích:

  1. Instagram
  2. Facebook
  3. LinkedIn

Nebo se přihlaste k odběru newsletteru, kde se dozvíte vše jako první.

Těšíme se na viděnou při některém z našich kurzů, tým MBK Consulting.

Poptávkový formulář

Vyplněním pole IČO umožníte formuláři předvyplnění údajů o společnosti.